Brouwerie De Voorzet
  • Home
  • Ons verhaal
  • Onze bieren
    • Recepten met ons bier
  • Shop
    • Bier
    • Kledij
  • Verkooppunten
    • Evenementen
  • Contact

Receptenboek Brouwerie De Voorzet

Ne Voorzet gerechten

Spaghetti met Voorzet-tomatensaus
​​
Ingrediënten:

- 150 gram spek
- 1 ui       
- 1 prei
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 gram gehakt
- 2 flesjes Ne Voorzet
- 300 milliliter tomatenpassata
- 400 gram spaghetti
- Parmezaanse kaas
- Peterselie
- Kerstomaatjes  
Bereiding:
- Snijd de ui en de prei in stukjes. 
- Neem een grote pan waarin je ruimte genoeg hebt. Bak eerst het spek krokant tot het vet in de pan volledig is gesmolten. 
​- Voeg de ui en de prei toe aan de pan en bak mee tot ze volledig zacht zijn. Bak het gehakt rul in een aparte pan of pot. Zet deze aan de kant.
- Lepel de tomatenpuree in de pan. Roer alles goed door elkaar en doe tot slot het gehakt erbij. Roer alles opnieuw goed door elkaar. 
- Na 5 minuten giet je het eerste flesje bier in de pan, samen met de tomatenpassata. Na 10 minuten giet je het tweede flesje bier in de pan.
- Laat de saus gedurende 30 minuten pruttelen op een zacht vuur. 
- Kook de spaghetti. Schep de pasta in het bord en meng de saus eronder. Bestrooi met Parmezaanse kaas en peterselie. Werk af met kerstomaatjes.
- Tip: Je kan altijd experimenteren met kruiden: Oregano, tijm, rozemarijn en knoflook passen goed in tomatensaus, maar mogen de biersmaak niet overheersen.

Afbeelding

Voorzetpaté
​

Ingrediënten:

- 500 gram kalfsvlees
- 250 gram keelspek
- 200 gram kipfilet
- 250 gram mager varkensvlees
- 500 gram kippenlevertjes
- 1 grote ui
- 1 of 2 flesjes Ne Voorzet
- 1 laurierblad
- Tijm
- Rozemarijn
- 1 schepje kleurzout  
Bereiding:
- Snij de kip en het varkensvlees in dunne reepjes en marineer ze minstens anderhalf uur in Ne Voorzet, met wat tijm, rozemarijn en een verkruimeld laurierblad. (Afhankelijk van het bord of de schaal die je gebruikt kan het aan te raden zijn een tweede flesje te gebruiken. Het is de bedoeling dat het vlees onder het bier zit.)
- Haal alles door de cutter, zorg ervoor dat al het vlees fijn gemalen is voor het beste resultaat. Hak de ui zo fijn mogelijk, meng deze en ongeveer een flesje bier met kruiden (uit het bord of de schaal) met het gemalen vlees.
- Als laatst voeg je een schepje kleurzout toe.
- Neem een patévorm en plaats de vleespasta hierin.
- Plaats de paté au bain-marie voor 1 uur 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150°C. Verwijder nadien het deksel en laat de paté afkoelen

Afbeelding

Slagroom

Ingrediënten:
- Zelf te kloppen slagroom (denk maar aan brikken uit Albert Heijn met 35% vet)
- Vanillestokje
- 1 flesje Ne Voorzet 
- Poedersuiker (om wat aan te zoeten)  
Bereiding:
- Neem een kom (eventueel van een keukenrobot) en voeg er alles aan toe.
- Klop voor ongeveer 3-4 minuten op hoge snelheid tot je zachte piekjes ziet.
- Indien je een iets stevigere slagroom wilt, kan je nog iets langer kloppen. Klop echter niet te lang.


Afbeelding

Den Beir gerechten   (komen eraan)

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • Ons verhaal
  • Onze bieren
    • Recepten met ons bier
  • Shop
    • Bier
    • Kledij
  • Verkooppunten
    • Evenementen
  • Contact